Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PR07

12. 1. 2011 15:57
Nevymyslejme kolo

Souziti lidi a psu ve mestech je bezna vec, jen nekde se s tim vyporadavaji lepe nez u nas. Kdyz vezmu napriklad Manhattan, kde je v porovnani s Prahou podstane vice lidi a i vice psu, do psiho exkrementu neslapnete. Cim to je? V kazdem pripade je to vetsi ohleduplnost lidi, ale take jasne stanovenymi pravidly.

V New Yorku kazdy pes musi byt na voditku ne delsim nez 2m. (Tim se znacne elimunuje to, ze volne pobihajici pes udela svoji potrebu, aniz by o tom majitel psa nevedel a urcite se omezi pripadny utok psa na cloveka/na dite). Pes muze pobihat pouze v oplocenem prostoru urceny k tomu mestem. (Mista jsou jasne oznacena a informace o lokalite jsou na webovych strankach mesta). Uklid exkrementu je povinnost majitele psa.

Za nedodrzeni pravidel jsou udelovany pokuty ve vysi od 150 - 2.000 USD (3.000 - 40.000 Kc).

Je to jednoduche, transparentni a ferove, tak proc se nepoucit.

0 0
možnosti
A

akti60

12. 1. 2011 16:08
Re: Nevymyslejme kolo

A kolik platí daň ze psa?

0 0
možnosti
V

VyMeTaky,2

12. 1. 2011 14:37
A kdypak

vás začne stejně intenzivně pobuřovat zblitý chodník a lavička na, prochcaná sedačka v autobusu, "šopáček" uprostřed vagonu metra apod.?

Souhlasil bych s úklidem po psech, pokud by se z něj neplatila "daň z luxusu". Ale pokud stát, potažmo město vymáhá výpalné za psy, tak ať se za to výpalné stará.

0 0
možnosti

mamina2

12. 1. 2011 14:39
Re: A kdypak

To je přesně ono. To má jako za každým psem chodit městský metař a uklízet po něm?

0 0
možnosti
P

prngrr

12. 1. 2011 0:40
Návod

Návod proti nim je prý mistička s modrou kapalinou do ostřikovače

0 0
možnosti
TZT

Teleke z Toloko

11. 1. 2011 22:34
lidi vy jste fajnovky!

pár bobků, to je příroda R^

0 0
možnosti

bad_azz

12. 1. 2011 3:14
Re: lidi vy jste fajnovky!

a ty si asi pěknej hovňous ;-D

0 0
možnosti
JB

Kaby12

11. 1. 2011 21:48
pejskar - kladno

bohuzel pokuty asi vec neresi, muselo by byt nekolikanasobne vice kontrol, souhlasim s evidenci prestupku, neco jako s rizenim vozidla, ale co se ma stat, kdyz nastane strop, odebrat psa, znamena psovi ublizit a dalsi naklady pro mesto, a ani jeden za to nemuze

myslim ze se musi zacit zevnitr, mezi pejskari, u nas na kladne jsem za exota, ze ma lovecka cuba nosi kosik, kdyz jde v parku navolno, ale je to bezpecnejsi a to nemluvim o tom ze je to narizeno vyhlaskou, a pritom nas pes je rekneme 90% v poslusnosti, cili by kosik nemusel mit

dusledkem meho cteni zakonu bylo to, ze nam fenu napadla jina, bez kontroly vybehnuvsi zezarohu, a jelikoz nase mela kosik, nezvladla se branit a byla pokousana, a nikoho to nezarazilo

takze me napada zavedeni povinnych vycviku, treba s preskousenim, zvyseni kontrol v ulicich, a to jak vzhledem k vykalum i kosikum(voditku)

vyclenenim stale mensich prostor pro venceni neni reseni, psi se nevybouri a budou nezvladatelnejsimi

0 0
možnosti
PK

Pavel K

11. 1. 2011 21:45
Město neuklízí vůbec nic

To je základní fakt. Daně se vybírají, ale nic se za ně neposkytuje. Neuklízí chodníky od sněhu, neuklízí silnice od špíny a neuklízí komunikace ani od psích výkalů. Za všechny tyto služby ale město peníze vybírá. Kdyby totiž město tyto tři typy úklidu pravidelně provádělo (což je jejich povinností) - problém by nevzniknul. Ono totiž těch ukázněných pejskařů je poměrně dost, je ale i dost neukázněných. Stejně jako je tomu s řidiči, s pacienty, s cestujícími v tramvaji atd. Jsme zkrátka lidi a represe nic neřeší, obzvláš když státní sektor totálně selhává. U nás v ulici, přestože se na ní nevztahuje žádná výjimka, radlice nebyla celou zimu. Přes několik urgencí. O chodníku ani nemluvě.

0 0
možnosti
PS

stir

11. 1. 2011 21:57
Re: Město neuklízí vůbec nic

Plastíte ročně pár stovek za psa a tudíž máte pocit, že může kálet kde se mu zamane a vy nejste povinen to uklízet ? Já platím (stejně jako většina lidí) řádově víc na daních. Můžu tedy také vykoonávat potřebu na chodníku, dětském hřišti nebo v parku a město je povinno to po mě uklízet ? Přemýšlejte trochu než něco napíšete. A spojovat problém psích výkalů s neuklizeným sněhem je poněkud mimo mísu. Stokrát radši šlápnu do neuklizenéh sněhu než do h...a vašeho psa.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

11. 1. 2011 21:37
pokud hlídající nechá

dítě, aby dráždilo psa, nebo mu ubližovalo (z neznalosti, z poťouchlosti, nebo vyloženě s úmyslem vyprovokovat ho, co bude dělat), je stejné prase, jako ten, kdo po sobě (svém psovi) nechá ležet exkremet.

pokud je to na místech určených dětem, nechápu to tím spíš. (exkrement i dráždění psa) zaslouží si obojí trest. nejlépe asi peněžitý, na to podbní lidé obvykle slyší nejlépe.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

13. 1. 2011 0:09
Re: pokud hlídající nechá

A co dítě, co dráždí psa za plotem? Ideálně denně, cestou do školy (to byl jeden případ - jak "hrozně zlý pes" napadl takovéhoto spratka - prostě po letech jednou někdo zapomněl zavřít branku). Nebo uvázaného psa s náhubkem u obchodu? Kdo je pak na vině? Co třeba rodič dítěte nebo spratek sám? Ne?

0 0
možnosti
MF

manas1008

11. 1. 2011 21:35
Jsem pejskař

Doma máme dva psy (jednoho jsme bohužel zdědili) a po obou psech vždy uklízíme. Manželka uklízí, i když je to pro ni v pokročilém stadiu těhotenství poměrně obtížné.

I proto nesnáším ty "nadřazené" lidi, kteří si myslí, že h..no jejich psa je lepší než jiných a tudíž se neuklízí, nedej bože, jak bych vypadal(a), kdybych nesl(a) sáček s exkrementem. Oooh, ta hrůza.

Sám doporučuji ještě jednu variantu - tento exkrement sebrat a donést příslušnému majiteli hezky až na jeho vlastní rohožku (a nejlépe schovat pod ni :-)). Takovýchto "donášek do domu" mám za sebou několik, totéž udělalo pár dalších slušných pejskařů z okolí a prokázalo se, že tento způsob výchovy je nadmíru šťastný. Nikdo si nešlápne rád do h..na na vlastní rohožce.

0 0
možnosti
VT

hinny

11. 1. 2011 22:48
Re: Jsem pejskař

;-DR^

0 0
možnosti
N

Najednou

11. 1. 2011 21:23
Prázdný sud nejvíce duní

... nejvíce se proti tomuhle článku ohrazují, ti kteří ty sr...y po svých psech neuklízejí. Projít po chodníku kolem našeho domu a do ničeho nešlápnout je výkon hodný akrobata. A vstoupit na trávník vedle toho trávníku je prakticky nemožné. :-/ 

Jestli platí majitelé psů v činžovních domech 1000,-  ročně, je to málo. Nechal bych sazbu tak desetkrát vyšší, čímž by se počet psů značně zredukoval!

0 0
možnosti
VT

hinny

11. 1. 2011 22:50
Re: Prázdný sud nejvíce duní

osobně doufám že v nájemních bytech nastane standardní stav = v nájemní smlouvě bude výslovně uvedeno "chování psů a koček není dovoleno a bude důvodem pro okamžitou výpověd z nájmu" a bude klid

0 0
možnosti
I

I.G.Farben

11. 1. 2011 21:12
Já bych zavedl pravidlo 3x a dost

Poprvé je pes přistižen jak kálí na veřejném trávníku nebo dokonce dětském hřišti - pokuta. Podruhé - velká pokuta. Potřetí - zabavení psa a jeho likvidace služební zbraní na místě činu.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

12. 1. 2011 6:51
Re: Já bych zavedl pravidlo 3x a dost

Ani na trávník by chudáky pejsky nepustili! A že se tam courá kdejaká ludra, přestože tam je jasně cedulka "nevstupujte na trávník," to nikomu nevadí? :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2382x
Jsem vysloužilý pouliční kreslíř, rád cestuji po světě, když můžu, tak se hýbu a plzeňské považuji za transformaci olympského nektaru. Žiju rodinným životem, dobrá kniha je můj přítel a jsem závislý na PC. Jsem pro demokracii, protože nic lepšího není na skladě a stavím se proti jakékoliv víře bez pochybností, neboť takový stav je předsíní fanatismu.

Seznam rubrik