Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Josef II

11. 1. 2011 20:23
SPZ - poznavaci znacku !

V mnoha mestech sveta jiz musi byti psi licencovani a nosit na krku evidencni cislo.  Proc by tato cisla nemohla byt dostatecne velka, tak aby byla citelna ? A potom by se mohlo, za stiznosti mestanu na cisla, strhavat body. Nakonec by majitel tu licenci ztratil a byl by pokoj !

0 0
možnosti
H

hafusak2

11. 1. 2011 20:21
Opět další kecy proti psům a jejich majitelům,

kdejaký "jábych" by opět chtěl zakazovat, trestat, pěkně po bolševicku. Hlavně při tom nemyslet. Přitom stačí málo: Každé město vybírá poplatky ze psů /alias "čubčí daň"/ - ale co za ty peníze udělá pro psy? Bylo by problémem oplotit kus pozemku, vysypat ho pískem, dovnitř pár velkých kamenů a ať se psi chodí venčit tam?

0 0
možnosti

Hufo

11. 1. 2011 21:09
Re: Opět další kecy proti psům a jejich majitelům,

nakakat. v parku máme oplocený hřiště pro děcka, psi mají celý park. přesto majitelé pouští svoje čokly na hřiště, aby si jejich bobánek mohl hrabat v písku a případně udělat bobek. pod barákem jsou pochc... sloupy, taky to dřív nebylo. až se zklidníte vy, možná na vás přestanou ostatní koukat divně. jinak čubčí daň padne na koše pro čokly, úklid, odchyt opuštěných čoků apod.

0 0
možnosti
LM

kniga_sitara

11. 1. 2011 20:08
Neni to otom zda je clovek pejskar nebo ne

Jde o to, zda dela bordel nebo ne... http://luciemusilova.blog.idnes.cz/c/127136/Pejskari-a-darecky.html

0 0
možnosti
ŠV

šedý vlk1

11. 1. 2011 18:39
Tak nevím....

..ale myslím si, že autor tohoto blogu vyznává demokracii, jako životní styl a v zápětí nabádá k souzení se s pejskařema a odsuzuje psí výkaly všude, kde to jen jde.Je pravda, že dost majitelů psů dělá jako že nevidí jak jeho pes kadí na chodník, nebo veřejné prostranství a nechá všechno to nadělení ležet a jde nevšímavě pryč.Já, jako majitel tří psů jsem taky docela vážně naštvaný, když objevím ráno kolem rodinného domu nakadíno a necháno tak jak to vyklouzlo ze psa...jenže chyťte viníka.Psům ve většině případů chybí výcvik, kde můžou a kde nesmí..ale to je běh na dlouhou trať ve výcviku od štěněte...jinak nezbývá nic jiného a nosit u sebe nějaký sáček a vzít to nadělelní pěkně do teplejch a uklidit....a když krmíte psa kvalitníma granulema, tak to není problém...problém to je, když koupíte psovi granule v nějakém supermarketu 15 kg za 200,-...to je vše co pes vypustí v tekutém stavu...včil mudrujte.. pejskaři i nepejskaři, kteří tomu rozumíte..jak vidím..

0 0
možnosti
S

sampis

11. 1. 2011 19:50
Re: Tak nevím....

Heh, taky mám tři psy a žádné drobečky. Uklízím po nich ze zcela sobeckých důvodů, kdybych tak nedělal, tak s nemáme kde venčit. ;-)

Ono je to tak, z čuněte se pořízením psa slušný člověk nestane. Poměr čuňat mezi čoklaři je tedy shodný s počtem čuňat ve společnosti.

0 0
možnosti
DZ

Clovek obycejny

11. 1. 2011 18:34
Souhlasím

Ale to pejskařům nevysvětlíte. Zde na idnesu jsem se již dočetl věcí (např. že když je dítě pokousáno, vždy za to může ono a né pes apod.). Když u nás byli známí z německa, tak k tomu bobku běželi div se nepřerazili (báli se pokuty).

0 0
možnosti
S

sampis

11. 1. 2011 20:12
Re: Souhlasím

Často tomu tak skutečně je, ale za dítě zodpovídají rodiče. Koneckonců, není to moc dávno, co malého chlapce pokousal pes u boudy, na řetězu a za plotem. Ale to byl výjmečný případ.

0 0
možnosti
DZ

Clovek obycejny

11. 1. 2011 18:29
Souhlas

Ale to pejskařům nevysvětlíte. Zde na idnesu jsem se již dočetl věcí (např. že když je dítě pokousáno, vždy za to může ono a né pes apod.). Když u nás byli známí z německa, tak k tomu bobku běželi div se nepřerazili (báli se pokuty).

0 0
možnosti
P

prex

11. 1. 2011 17:51
ddf

je to tak, jsou různé druhy pejskařů, ti spořádaní, těch ale zdá se menšina, pak takoví ti, kteří si psa nezaslouží...např. mladí, co je mají na parádu, nebo, aby ukazovali jak jsou drsní....nejsou to lidé, co otravují psi, ale většinou je to naopak, psí exkrementy jsou vážnej problém, pejskaři dokáží být někdy arogantní jak třeba kuřáci....prostě...pejskaři by se měli fotit..pěkně...sekvence........nebo já nevim, to by asi nefungovalo, no, prostě....zvýšit tu pokutu až na 5 tisíc a začít s exemplárníma trestama.....nebo......já vim, ochrana zvířat...víte.......je trošku rozdíl mezi psi - uměle vyšlechtěná zvířata, v podstatě značně přemnožená........já myslim, že z přírodníma hlediska jich škoda nebude........když se o ně lidi nedokážou..starat...

0 0
možnosti
S

sampis

11. 1. 2011 19:51
Re: ddf

Z přírodního hlediska jistě ne. Ale téměř každý pes plní nějakou svoji funkci. Kým ho hodláte nahradit?

0 0
možnosti
IF

ircza

11. 1. 2011 17:46
Souhlas

Naprosto souhlasím. Jsem také pejskařka a vždy po ní uklízím. Proto mě dokáže fakt naštvat, když šlápnu do ho.... A teď , jak slezl sníh, je to fakt hrozný. Na druhou stranu si myslím, že by také město mělo rozmístit více stojanů s pytlíkama nebo aspoň ty současné pravidelně doplňovat. Sice u sebe nosím vždycky JEDEN pytlík, ale nikdy nevíte, kdy to na hafana může přijít....asi víte jak to myslím :-):-)

0 0
možnosti
JK

vandit

11. 1. 2011 17:35
souhlasím

s autorem, sám jsem majitel psa, ale bohužel i mě se jednou za čas stane, že zapomenu sáček ... nicméně už jsem tu četl i správný názor, že těch 1500,- co platím za mého psa není určeno na nový nábytek pana starosty, ale právě na podporu uklízecích čet - které by se navíc měly rekrutovat velice pravidelně z těch, kteří náhodou již nějakou dobu nemohou k práci přijít ale peníze od státu berou...

0 0
možnosti
G

galileo_galieovic2

11. 1. 2011 17:23
pohodlnost strážníků

Kdyby chodili po ulicích jak mají a pejskaře pokutovali, tak na chodnících tolik na...no neníRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2382x
Jsem vysloužilý pouliční kreslíř, rád cestuji po světě, když můžu, tak se hýbu a plzeňské považuji za transformaci olympského nektaru. Žiju rodinným životem, dobrá kniha je můj přítel a jsem závislý na PC. Jsem pro demokracii, protože nic lepšího není na skladě a stavím se proti jakékoliv víře bez pochybností, neboť takový stav je předsíní fanatismu.

Seznam rubrik